Natur och kultur

Storsätra Fjällhotell ligger omgivet av tre nationalparker och naturen bjuder på storslagna vyer, både i Sverige och grannlandet Norge. Storvätteshågna, Båthusberget, Salsfjället, Sylen och Långfjället – alla på bekvämt avstånd från hotellet.

På nära håll från Storsätra Fjällhotell bjuder Grövelsjöfjällen och dess omgivningar på flera spännande utflyktsmål. Här har vi samlat några av våra mest uppskattade utflyktsmål.

En riktig skattkarta

Ett stenkast från Norge och omgivet av tre nationalparker, bjuder trakterna runt Storsätra Fjällhotell på en riktig skattkarta av aktiviteter. På nära håll finns Grövelsjöfjällen med alla dess spännande utflyktsmål och på bekvämt avstånd väntar upplevelser på Storvätteshågna, Båthusberget, Salsfjället, Sylen och Långfjället.

Det är bara att hugga in!

Utflyktsmål

Dalarna är ett landskap rikt på kultur och natur. På nära håll från Storsätra Fjällhotell bjuder både Grövelsjöfjällen och dess omgivningar på flera spännande utflyktsmål. Här är några av våra förslag.

I Sveriges sydligaste sameby, Idre Sameby, ger det lilla familjeföretaget Renbiten dig inblick i den samiska kultu- ren. Upplev till exempel renmärkningen, där man enligt gammal tradition fångar kalvarna med lasso.

Är du nyfiken på att se hur traditionellt fäbodsliv går till, ska du ta en tur till Valdalsbygget. Passa på att fika och köpa med dig av gårdens produkter.

Söker du stillhet och ro får du inte missa ett besök
i det vackra Fjällkapellet. Här anordnas regelbundet gudstjänster och musikevenemang och det är fler än ett par som vigts i kapellet för att sedan hålla bröllopsfesten på Storsätra Fjällhotell.

Flygplansvraket i Grövelsjön, ett minne från andra världskriget.

imageblock


AKTIVITETER
MED EXPERIENCE
GRÖVELSJÖNlÄS MER
imageblock

VINTER I
GRÖVELSJÖFJÄLLENlÄS MER
imageblockUPPLEV HÖSTENS ALLA FÄRGER

BOKA NU